I Sverige 2013 är det på tok för många företag som saknar hemsida, digital strategi och/eller annan digital kommunikation. Antalet företag som helt saknar hemsida är överraskande många. Det verkar vara många som tror att Facebook kan ersätta en egen hemsida. Andra tror att man kan vara en del av en samlingssida och på så vis ”nästan” ha en egen hemsida. Det är också byggare-webbförvånansvärt hur kraftigt konkurrentutsatta branscher i större utsträckning saknar digital kommunikation. Finns det någon idag som anlitar en hantverkare utan hemsida??

Ungefär hälften av Sveriges småföretagare har en hemsida. Tre fjärdedelar av oss Svenskar e-handlar för ca. 31,6 miljarder. Kan vara värt att fundera över när försäljningen sviktar i butiken ute på landsbygden.

En verksamhet som saknar hemsida förlorar kunder. Inom vissa branscher ända upp till 60% av eventuella kunder. En dåligt utförd hemsida kan innebära att man förlorar kunder. Sökandet efter tjänster, produkter och företag sker i stor utsträckning på Google. Många företag syns idag inte på Google…

I de flesta fall handlar det om ekonomi. Men en hemsida behöver inte vara så dyr. Bygg din hemsida i etapper så slipper du alla kostnader direkt. Att spara pengar genom att inte vara aktiv på Internet är lite som att stänga av klockan för att spara tid.

Boka ett möte med eHem och diskutera er digitala framtid.

logo-facebook