1. Skicka dina Nyhetsbrev under helgen

Alla andra är som du, de börjar läsa mail på måndag morgon, eller ännu värre, de kollar dem i helgen medan de “tittar” på ungarnas knattefotboll eller innebandy. Click-Through, (CTR) ökar i genomsnitt med 25%. Och du – schhhh! För än så länge har inte dina konkurrenter kommit på detta, så ditt budskap ligger relativt ensamt just där, på lördagförmiddagslinjen i mailen.

2. Namn, E-post. Kanske företag. Titel?

När du ska be en besökare om deras uppgifter, börja med ett kort formulär. Det konstiga är att de formulär som ger bäst effekt har exakt 7 fält. Gå du över 10 rasar konverteringen. (Eloqua Benchmark Data, 3Q 2011)

3. LinkedIn och Facebook fungerar

Därför att så många spenderar så stor del av sin tid online där, och för att du litar på dina vänner. Ett tips eller en rekommendation från dem är värt mångdubbelt mer än ett budskap direkt från ett företag. Och du, även företag inom B2B drar stor nytta av FB. Så det så.

4. Damma av er gamla webb och gör den dynamisk

Statiska webbplatser som inte förändras fungerar inte. Både användarna och Google gör tummen ner för gammal, icke-dynamisk information. 50% högre konvertering med dynamiskt innehåll som är välskrivet och som riktas mot specifika målgrupper. Jo, så stod det i rapporten.

5. Sätt dig in i den nya digitala marknadsföringen

Helt enkelt för att undersökningar tydligt visar att en förståelse för exempelvis Inbound Marketing, Content Marketing, Social Marketing och Marketing Automation ger dig verktygen attnå 20% fler bland dina kontakter, dels för att du då framstår som mer påläst och kunnig, och dels för att du aktivt räcker ut en hand med den kunskapen i ryggen. Annars har du inte förstått ;)

6. E-post fungerar fortfarande. Väldigt bra till och med.

Det bygger på att du i allt större utsträckning får makt över vilka meddelanden som du vill ha. Opt-In. Sociala delningar ökar stort, och CTR är ungefär samma från sociala kanaler och från e-post. Men, antalet öppnade nyhetsbrev är faktiskt 8 gånger fler. (Eloqua Benchmarking Report)

7. Säljarna måste förstå styrkan i sociala delningar

Ett genomsnittligt säljteam utökar kunddatabasen med 4-5% per månad. Med rätt verktyg och kunskap om hur man delar i sociala kanaler ökar det till 7.5%. (Eloqua Benchmarking Report)

8. Automatisering dubblar konvertering

Jovisst, den här punkten är lite väl självklar för någon som är ambassadör för Marketing Automation. Men ändå – “Vanliga” kampanjer är tidsödande att planera och genomföra. För att inte tala om kostnaderna för reklambyrå, tryck och distribution. En väl genomfört, automatiserad kampanj är inte bara 200% mer effektiv, den håller dessutom betydligt längre.

9. Våga och vinn. Våga vara du.

Det är fortfarande norm i många företag att chefen ska godkänna allt. Ledningsgruppen måste granska. Alla ska vara eniga. Kanske ska ni till och med rösta. Det är dags att tänka om. Utbilda era anställda, skapa gärna riktlinjer, men sen! Sen måsta alla som vill och kan få dela, sprida, tycka och konversera. Då når ni mångdubbelt fler, det är ju enkel matematik. Och låt Anders vara Anders och Anna vara Anna. Det är tack vare deras personliga relationer med sina kunder som ni gör affärer.

E-post med en personlig avsändare är fem (5!) gånger mer effektivt än en utskick med neutral avsändare. Och lyssna på det här – CTR ökar med nära 350%. (Eloqua Benchmarking Report)

10. Kan du välja att visa ert erbjudande med Video?

Om du vill veta hur ett spel, en app eller en programvara fungerar, visst är det bra med film? Eller kanske för att förstå hur du använder en produkt i ett större sammanhang? “Så bygger du en altan” eller “Baka Cupcakes utan kladd”. Trafiken till videonätverk har ökat med runt 20% årligen. (Nielsen, October 2009 to December 2011)